Hua Shan

Wikipedia

Na overleg met Stijn De Jonge die de trip te voet vorig jaar zelf heeft gedaan, denken Velpi & ik dat we de berg te voet opgaan. Geschatte tijdsduur: 4uur. Onderweg mogelijkheid om snacks en drankjes te kopen. Terug via kabelbaan. Nog uitvissen hoe lang we na de hike boven blijven.

... the most dangerous Tourist Hiking Trail in the world?

You tube filmpje...

Bevindingen van Joke en Leen:

Mt. Hua shan
We vertrekken met de bus om 8 uur in Xian. Het is ongeveer 2 uur rijden (+-140km) tot aan het park van Hua Shan. Met een kleine tijdsmarge kunnen we aan onze klim beginnen rond 10u30, aan de Yuquan Yuan (Jade Spring Temple).

De kabelbaan stijgt ongeveer 460 meter tot op de noordelijke piek, het is niet zo duidelijk of de kabelbaan echt vertrekt aan het begin van de wandeling. Dus schatten we dat we ongeveer 3 a 4uur maximum zullen doen om tot aan de noordelijke piek te komen. Huashan's noordelijke top ligt op 1613 m

De kabelbaan vertrekt ten laatse om 16uur (of 17uur want hier is ook tegenspraak in binnen 1 zelfde site), dus kunnen we wel nog een uurtje en half boven blijven, en tegen 3u30-4 uur de kabellift naar beneden nemen. 8 min later zijn we beneden, en 2uur later (met niet al teveel file) weer op het hotel. Hopelijk nog allemaal heel.

Als we aankomen rond 10u met de bus, en moeten om 16uur ten laatste de kabelbaan halen hebben we dus 6 uur de tijd voor deze trip.
Over de exacte route naar boven is er veel tegenstrijdige informatie te vinden. Sommige sites spreken ove 6km, andere over 25. Dit hangt ook af van het precieze vertrekpunt van de wandeling/eindpunt van de bus.

Afhankelijk van de tijd om de noordelijke top te bereiken kunnen we eventueel nog verder door naar de westelijke top (2038 m). Dit is dus nog wel 400m extra stijgen (en daarna weer dalen) maar dit zou ook een veilig pad moeten zijn.

Andere pieken zijn de zuidelijk (meest gevaarlijk om te beklimmen) op 2160 m, de centrale top (2042 m)en de oostelijke top (2100 m) .

Binnekort uploaden we nog wat foto’s, want beelden zeggen meer als duizend woorden! Hoera!
Veergeet deze dag dus zeker je fototoestel niet, het zicht zou adembenemend zijn.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License